Registruotis Prisijungti

Apie mus

„Nepatogaus kino klasė“ – nemokama edukacinių filmų ir papildomų veiklų platforma, skirta formaliam bei neformaliam švietimui. Čia pristatomi filmai padeda jauniems žmonėms augti, o pedagogams kalbėti apie svarbias, tačiau ne visada patogias, socialines temas ir rasti atspirties tašką būtiniems pokalbiams, pasitelkiant dokumentinius filmus.  Kodėl būtent dokumentiniai filmai? – tai išskirtinis kino žanras, kviečiantis pažinti mus supantį pasaulį per asmenines istorijas, kurios padeda ugdyti empatiją bei kritinį mąstymą. Tai žinodami, daugelis dokumentinių filmų festivalių, visame pasaulyje, didelį dėmesį skiria moksleiviams skirtoms dokumentinių filmų programoms. „Nepatogus kinas“ – ne išimtis.  Jis vaikams bei jaunimui skirtas kino peržiūras ir jas papildančias edukacines veiklas organizuoja nuo 2013 m., o nuo 2016 m. pristato ir šią interneto platformą. Šia platforma skatiname mokytis, pažinti visuomenės įvairovę ir apmąstyti šiandienos iššūkius žiūrint kiną klasėje, kuris padėtų vaikams tapti aktyviais, prie pokyčių prisidedančiais ar juos inicijuojančiais visuomenės nariais. Tad  edukacinėje platformoje užsiregistravusiems vartotojams suteikiame galimybę naudotis vystoma dokumentinių filmų ir metodinių priemonių baze ir taip pasiekti jaunus žmones.

Platformą vysto Lietuvos žmogaus teisių centras ir tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“.

„Nepatogus kinas“ – nuo 2007 metų kasmet vykstantis tarptautinis dokumentinių filmų festivalis, unikalus savo programa ir formatu. Tai socialinis-kultūrinis projektas, kuriame gali dalyvauti kiekvienas. Festivalio metu Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose pristatoma turtinga dokumentinių filmų programa, rengiami susitikimai su kino kūrėjais, organizuojamos diskusijos su filmų herojais, žmogaus teisių aktyvistais ir ekspertais.

Lietuvos žmogaus teisių centras – daugiau nei dvidešimt penkerius metus žmogaus teisių apsaugos ir švietimo srityje dirbanti nevyriausybinė organizacija. Nuo įsteigimo 1994 metais ji telkia savo narių ir ekspertų pastangas įgyvendinant daugelį reikšmingų projektų žmogaus teisių apsaugos ir švietimo srityje.

Daugiau informacijos
Nepatogaus kino klasė

info@nepatogauskinoklase.lt

Programos vadovė
Sandra Gaučiūtė

sandra@nepatogauskinoklase.lt

Rėmėjai ir partneriai